Totalt antall sidevisninger

mandag 28. september 2020

Innhentet!


Da var både sælet vi leide og første dag godt beskrevet fra uke i Øystre Slidre. Og dermed kom hverdagen og hentet oss inn, hvert fall meg. Det gikk en dag eller to på jobb så var vi tilbake i hamsterhjulet. Det som sjelden stopper opp, hvor du kjenner at takten og tempoet er jevnt og høyt. Du kan sammenligne det med en maraton som ikke stopper. Det er nye oppgaver og nye saker som skal følges opp i en uendelig strøm. Forskjellen på en maratonløpet og det å være i arbeidslivet er enkelt å trekke frem. En maratonløper trener for å prestere en kort økt på drøye to timer. Ok det er imponerende å løpe 42 kilometer på den tiden, og så kan han hvile. Vi i arbeidslivet, løper en maraton og så er den en eller annen som bare flytter målseilet frem nye 42 kilometer, så er det bare å fortsette. Må kanskje se at dette er ultraløping og ikke maraton vi driver med. Nok om det og ikke mer sutring.


Ole og jeg vi fikk fire nye gode dager i fjellet. Ikke det at vi så så mye ryper. Det var faktisk kun to nye observasjoner på 4 dager, og en hare. At Fjellstyret mente det var et middels år, så kan en jaggu lure hva et dårlig eller godt år egentlig er. Vil hevde at det er er langt under middels år. Vi jaktet for det meste i de sørlige terrengdelene. Samtidig gikk vi de liene og haugene slik at vi dekket et godt området. Med ca 12 km i beina hver dag og med et sted mellom 20 og 30 meter mellom oss skulle vi fint dekke la oss si 50 meters bredde. Da må vi gå 20 kilometer for å dekke en kvadratkilometer. Vi dekket med våre 50 kilometer da 2 og en halv kvadratkilometer. Fjellstyret sa 14 - 15 ryper pr kvadratkilometer. Vi så et sted mellom 15 og 20. Det var halvparten. Mulig vi gikk feil steder da vi var nye i terrenget, dog....


Uansett var dagene med alt fra kraftig vind 11 - 12 sekund meter til mer rolige dager. Da kan det jo bare blir greit i fjellet. Vi fikk også med oss en god solnedgang på vei tilbake til Etnestølen. Etnestølen ligger ikke perfekt til for de store solnedganger, da var Nordre Trollåsen bedre. 

Fra helga blir det elgjakt!

Ingen kommentarer: