Totalt antall sidevisninger

mandag 28. november 2022

Med snø i terrenget

Da var det endelig snø kommet. Kunne være at den ble bevart gjennom uken og at det var sporsnø å gå i. Det var absolutt mulig, dog med 1 - 2 varmegrader på lørdagen ble det blaut snø. To feller står litt hver for seg. En ved en bekk, der jeg har tatt mår før, og en i en elvestrime. Siste for mink. Ingen spor eller antydninger til aktivitet ved disse to. La inn lit gammel rakfisk i fellekassa ved elvestrimen. 

Vi har lagt opp med en runde på ca 5,5 km og første strekket er på vei i ca 2 km. I dag brøytet. Så var det inn i skogen. Hadde funnet en plass er jeg ville sette opp et blindsett. Har da en felleplass på hver sin side av et dalsøkk der måren ferdes. Fellekasse på en rotvelt. Høyden er noe over 1,8. Fella jeg skulle sette inn var en med trampeplate. Da jeg sjekket den var den treg til å løse ut. Filte litt på dogen. Nå ville ikke dogen sitte. Da var det greit å spenne opp en annen ny dyet felle. Denne ble stående med triggere vendt nedover. Åta opp med litt surnet elgkjøtt, honning, og noe bivoks. Så får vi se da. Satte opp et viltkamera for å se om det er av interesse for noen. 

Neste fellekasse, den på andre siden av dalstrima var urørt. Ingen nøtteskrike som hadde tullet til noe der. Byttet minnebrikke og tok turen videre. Da vi kom nærmere fellekasse 3 krysset et spor vår vei. Bildet til venstre. Omlag 6 cm langt og 3 cm bredt. Måren hadde vært i teigen og kun 150 meter fra den ene fellekassa. Den som en nøtteskrike var gått i og deretter fortært av en mår. 

Da vi kom til fellekassa var den utløst. Selv med gode forsøk på å unngå bifangst hadde en ny nøtteskrike ofret livet i kassa. Denne gangen urørt. Da ble de å spenne opp, åte opp med litt honning og et par grifler. Dekket til og tok med skrika videre. 

Byttet minnekort, før vi gikk videre til fellekasse 4. Der var det urørt. åtet litt opp på oppgangsstokken og på selve trestammen. Det var eneste vi gjorde der, Tok med viltkameraet og flyttet det til fellekasse 5. Her var det bare å åte opp ende litt mer. Bringebærsyltetøy på oppgangsstokken, en vinge av nøtteskrike for å flagge og litt peanøttsmør på grana. 

Satte opp viltkameraet før vi gikk videre. Tro om det gir noen bilder. Dette var en var postkassetype. Kom oss ut til veien og fulgte den. Fint å gå der det var ubrøytet. Mulighet for å se spor av kryssende dyr. Lite å se ut over at elgku og kalv hadde tråkket en del langs med veien. Fellekasse 6 er inne i et granholt. Like ved en bekk og på en trestamme som her veltet ned. Den lener seg moten annen. Der er det en åpen plastkassse, brun av farge. Her hang felle utløst og dinglet. Det virket som om all åta var oppeten. I avtrekkeren virket det som det satt en rest av et nebb. Kan være åta fra forrige gang eller .... Ble til å spenne opp fella, åtet opp med en blanding av noe grifler, vokskaker av honning og nøtteskrika jeg hadde båret på. Litt bringebærsyltetøy på stokken og dertil fjær som signaliserer at her har det vært noe. 

Gi skulle tilbake til bilen og da kan vi benytte blåstien. Der hvor bekken krysser under lastbærervegen var det nye spor av mår. Da er den i nærleiken hvertfall. Og lengre opp kom vi over faret av den med bilnøkkelen. Gaupe, garantert. Da har vi gaupe på både øst og vestsiden av sjøen. Ingen overraskelse akkurat. Spor av ulv så vi ikke. På toppen av haugen støkket vi fire orrfugl og der de satt hadde og en tiur gått. Godt med både spor og tråkk med andre ord, og da nevnte vi ikke rådyrspora. 


Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!
 

Ingen kommentarer: