Totalt antall sidevisninger

mandag 7. november 2022

Med finger'n i klem

Avtalt jakt helg etter skogsfugl med to kompiser. Vi ankom hytte i to puljer på fredagen. Det endte i en middag med litt hvitvin til. Praten gikk og vi rundet av passe tidlig. Kan ikke si at dette er en gjeng som MÅ opp i otta, nei det er greit at det er lyst føre en står opp. 

Lørdann var jeg opp først, ringte og avtalte med elgjaktlaget hvor de jaktet hen. Da kunne vi legge en plan for oss i de ledige teigene. Så bar det ut i guds frie natur for å skyte røy, tiur eller en elg.... nei ikke det siste. Om så så kunne det til nød gå med rådyr på kort hold med hagle. Vi dro ut og kjørte innover øvre veien. Rundt den ene svingen lettet en orrhøne, kunne jo love godt det. 

Vi parkerte ved ene "tomta" lokalt navn jeg ikke har innarbeidet enda. Det er en hvileplass vi har brukt. Der startet vi med å ta turen ned mot sjølandet. Før vi kom til nedre veien hadde vi en orrhøne på vingene. Da var mye av gleden ved dagen gjort. Lengre nede drev en hogstmaskin på. Da tok vi veien et stykke før vi slapp oss ned i skogen mot sjølandet og bort til Rådelsbekken. Rett føre bekken gikk ut en røy, langt hold så det ble ikke noe skyting. Vi fulgte bekken oppover, storfuglland. Ny røy var på vingene på langt hold. Inne i tettene kom vi litt fra hverandre. Jeg måtte ut av tettene og ut mot der de andre to var. Jeg hørte noe, så lite. I stille trav dro noe vekk og gikk bak ryggen på de to andre. Holdet var to meter og de registrerte for seint at det foregikk noe bak ryggen deres. En råbukk ble fanget opp og de fikk sett det hvite akterspeilet. Opplevelsen og gleden ved det var servert.

Vi fulgte på oppover og i åsen. Inne på åsen hadde vi tre orrfugl på vingene på en eldre hogstflate. Virket som de beitet på krekling og tittbær. Da ramlet vi ned av åsen til bilen og lunsj. Rett før vi var nede på veien, i en hogstflate ble jeg var en bevegelse. Distanse omlag 100 meter, et rådyr så ett til. Tre rådyr på samme runde var i overkant mye, eller bestanden er god. 

Etter lunsj forflyttet vi oss. I samme svingen som vi hadde orrhøna opp på vei inn  fikk vi røy, orrhane, tiur og en orrhøne til. De satt i samme område. Her er det noe for dem. og vi satt i bilen. Gleden over å se fuglene var uansett tilstede. Det var litt i seineste laget så vi fikk et slag opp i neste berg. Vi støkket noe sturt og tungt i Haradølpa. Det var nok en tiur på kvist som dro ut. Noe seinere en orrfugl. Det bvle sannelig mørkt før vi var nede ved bilen igjen. Sa jeg det forresten, det var et jevnt regnvær hele dagen og et liite opphold da vi lunsjet.

Søndagen opprant med regn, jevnt tungt regn. Det var nok noen som og var litt tunge i kroppen etter dagen før. Det hjalp jo på litt med en "due a L'orange" og noe vin. Vi skulle til å reise ut. E var ved bilen og så ja da var det "Finger'n i klem". Klarte å lukke bakdøra på bilen over lillefingeren. Raskt hoven, sprekk i skinnet, blå negel og  --- var det brudd? Vi plastret og teipet, før E besluttet å reise for å snakke med legevakta. Da var vi to ut i skogen igjen.

En dag og økt etter regn. Vi håpet på å se fugl igjen, nå på skuddhold og vi var vel kun bort i to på turen vi hadde. Var innom området med fellekassene for mår. Ikke satt feller da det er for mildt enda. kunne dårlig åte opp, i den der treskjora raner for åte hadde jeg satt i inngang med høl og greier. Kassa var tom igjen. Videoen viste at det tok treskjora ca 20 sekunder på å velge å gå inn i hølet. Nå skal det felle inn, det blir den eller mår. 

Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen! Dagens lekse pas deg for bildøra, trekk til deg finga!


Ingen kommentarer: