Totalt antall sidevisninger

mandag 6. september 2021

Ferie og flere lacy days

Som overskriften antyder var det videre ferie. Hytta på Finnskogen ble ledig, svigerdatter og sønn hadde hatt 14 dager i fullstendig sol. Nå var det vår tur til å overta herlighetene. Badelegene var vel plassert i sjøen og den nye vannsprederen, en enhjørning stod og ventet på oss. 


De første par dagene var med glimrende sol og "sommer". Sol fra skyfri himmel, 25 grader + og noen og tjue grader i Skasen. Da er det bare å flate ut. Kajakken kom selvfølgelig på vannet. Disse dagene varte frem til tirsdagen. Da kom det overskyet og regn. Skogen trengte regn slik at de millimeterne som kom var kjærkomne. 


Samme dag kom svigerdatter, sønn til Nina med deres barn. Da ble det mye sosialt. Det var bading så snart det lot seg gjøre. Det må vel sies at i de dagene de var på besøk kom det godt med regn, nærmere bestem 85 mm. Ene dagen kom det vel 20 millimeter på en times tid. Det spilte vel ingen stor rolle. Regne kom når vi spiste inne og opphold mellom måltidene. Da fikk ungene hvert fall badet fra seg. Det var også rom for å gjøre litt annet med gråvær. Kveldene ble brukt til å sitte ute på vestsiden og kjenne varme sommerkvelder, samtidig med at vi rakk en runde med kubb eller to. 
Det er fristene og si at slik gikk nå dagene. Vanntemperaturen holdt seg og badingen vedvarte. Ene dagen med grått i været ble det en liten tur opp til Utsikten. Det var kjent vei for de små. Med letthet gikk vi opp og fikk utsynet over Rotnadalen og inn til Sverige. 

Da de dro ble det stillere. Jeg fikk muligheten til å benytte kajakken rundt på et sommerstille Skasen. Litt vind var det enkelte dager, men ikke verre enn at det gikk lett. Sidevind og kajakk er noe en lærer seg. Når en er slik ute på vannet støter en på de arter ender en har i trakten. Det er mest silender og lom å se. 

Lomen pleier å være par med et par unger. Ikke så på Skasen. Der hadde vi inntil seks individer samlet. De padlet omkring på dag eller kveldstid. Forsvant under vann og var borte. For så å dukke opp langt til høyre eller venstre. Ikke alltid lett å forutse. Det å ha et godt objektiv på kamera er greit. Avstanden blir ofte stor og du må ha god støtte. Da ble det fort vekk å ligge på magen med berget til stativ. Fortsatt greit med bevegelighet inntil en viss grad. 


En kunne gjerne ha skrevet om alt det andre en gjorde. All veden en kløyvde og at en oppdaget råte i gulvet på badstua. Kan ikke si at det var det som ble "juhu" og jubel i taket. En så at her blir det jobb å gjøre. Om alt stemmer så kan det være at eneste å gjøre blir å fjerne gammelt gulv, sjekke isolasjon og gulvdragere. OM de er hele kan det kun være å legge nytt gulv, reise nye brannmurer og så rydde inn igjen. Og hvis det er mer råte noe sted da tar det bare litt lengre tid. Har vel noe restferie som må brukes til noe. 


Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!




Ingen kommentarer: