Totalt antall sidevisninger

mandag 13. september 2021

En siste runde i Vassfaret!

Det høres voldsomt ut, en siste runde. Det er en siste tur med base på Trytebu. Etter vel 14 år er leien sagt opp og vi har ut høsten til å bruke koia i Vassfaret. Gutta foreslo selv at vi tok "Med fatter'n på tur" inn i Vassfaret. 


Vi møtte bytte på datoer og litt ulikt i år. Da ble det en augusttur inn i skogene mellom Hallingdal og Valdres. Vi gjorde som sist, spiste på Nes i Ådal før vi kjørte inn over Reset og ned til parkeringen innen for Strøsdammen. Det var tydelig at koienaboene heller ikke hadde vært innover siden vi så dem sist. 

Med en hovedplan om å ha med fiskestenger så var det fritt opp til turforslag. Da ble Trytetjern nevnt og vi ruslet opp ditt etter frokosten. Med et bærspann i sekken så var en rustet til å dra med seg de moltene en så. 


Vel oppe registrerte vi at det var folk på nordsiden av tjennet. Det brydde ikke vi oss mye om. Plass til flere. Etter noe fisking tok fatter'n tak i bærspannet. Det var sett molter, om en litt på hell ved ene plassen. Så da fylte jeg det med bær som var litt overmodne. Litt blassgule var de, noen tørre, de fikk stå. Det ble nok en liter molte der på myra. Det er ganske normal mengde. 

Det var fortsatt for tidlig med bål, og tørr været gjorde skogen brannfarlig. Da vikk vi igjen god nytte av gassprimusen. Bålkaffe ble det hvert fall der vi var. Fiske var så som så. Det var fisk etter og noe napp, men dårlige resultater å vise til. 

Etter lunsjen valgte fatter og bytte til en annen "Tasmanien Devil". Gikk litt bortetter og etter relativt kort tid var det landet to passe store aurer. Joda, det er fisk, fin steikefisk der. Alltid festlig for fisker ei turistklassen å lande et par gode aurer. 

Simon samlet endel steinsopp, brukes til farging av garn osv. En kan vil si om bilde til venstre, "A man and his mushrom!"

Kvelden gikk med til artig prat og dagen etter var en roolig dag. Avtalt at vi skulle innom farmor og farfar så da dro vi tidlig ut. Gutt fikk en siste tur innover før vi leverer nøkkelen. Så skal det sies at Vassfaret står hjerte nært, og telt, eller hengekøye kan benyttes over alt. Fønhuskoia kan også benyttes. 

Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!



Ingen kommentarer: