Totalt antall sidevisninger

mandag 12. august 2013

Blomster og bier og slikt......

En helg på Finnskogen. I&S, JN og meg tok turen inn mot svenskegrensen. En tur for rolig aktivitet. En tur på Skasen med sluk hengende etter, så lenge den var der. Propellen tok livet av den gleden.
Ungdommen drev litt av sine aktiviteter. Det vil si trening av tomler og pekefingre over knapper og taster. Det ble plukket noe blåbær, men de lange turene kan en jo ikke si det ble. Noe regnvær dempet også på de lystene. Sjøl klarte jeg å få inn en topptur. En topptur opp til Skrivilenstopp, med joggesko på beina. Med varmen og fukten i luften ble det mer enn krevende nok.
Hva er så skille mellom voksne og unge voksne i dagens samfunn? Ingen vitenskaplig analyse, men evnen til å aktivisere seg i fysiske aktiviteter er nok en viktig forskjell. Har vi voksne skjermet dem til latskap, en latskap der det skal tilrettelegges i alle bauger og kanter for at de skal aktivisere seg. Klart de kan ha sine interesser med en eller annen form for dataenhet i hendene. Dog gå en tur! Det er vanskelig. Det tar jo både tid og er kjedelig. Det skjer så lite. Stimuli - stimuli gjennom raske responser på dataskjermer.  Hmmm - vet ikke om jeg liker det.
Har det noe med overskriften å gjøre? Neei, det var nok mer at macro mulighetene i den nye linsen som ble testet ut. Noe gøy blir det i tid til, den langsomme tiden der man skaper og venter, der kicket kommer etter å ha ventet og prøvet og håpet, uten at responsen kom etter et millisekund!

Ingen kommentarer: