Totalt antall sidevisninger

torsdag 18. november 2021

Stille i skogen

 Det var fjorten dager siden jeg var på hytta sist. Denne helgen var en kamerat med. Vi skulle se om vi kunne overliste skogsfuglen. Samtidig skulle vi gå innom og spenne de fem settene jeg har for fangst av mår. 

Kan ikke si at vi var ute av senga før tiden, vi gjorde som vi pleide og var slik sett ute litt for seint i forhold til at dagene var korte. Uansatt det var med noe som skulle spennes og vi var rustet for å jakte oss gjennom dagen. Vi gikk ut fra hytta og kom over til første feltet. Der er det lite fugl observert, dog det er rett til ene mårsettet. Der rigget jeg opp fella og åra opp litt ekstra. Åra var noe avskjær fra elgjakta. Det passet ikke til menneskemat så da kunne det brukes her. 

Etter stoppen her dro vi oss litt opp over i lia og fant en høyde vi kunne følge. Der vandret vi i stor og variert eldre skog. Jeg vil ikke si gammal skog. Det er sog som har fått utviklet seg over tid. Det er både gran og furu i skogen og i litt ulike alder. Da er det en variasjon som burde være interessant med tanke på skogsfugl. Vel vi så da lite til skogsfuglen. 

Vi gikk rett på Rundhaugen. Det var dit vi tenkte oss for lunsjen. Det var omtrent på normal lunsjtid når vi jakter. Bål ble fyret og vi ba småfolket om lov til å se inn i stua. Rundhaugen er i godt hold til å ha vært bygget på midten av 1800 tallet. Lite er gjort for å oppgradere slik at innvendig er det preget av lite bruk og at en ikke har satt det veldig i stand. Kan gi en ideer for fotosessions og annet i et rustikk miljø.

Da vi så at klokka dro seg mot tre var det dags for å komme seg videre. Når var det mørket senket seg over oss. Været hadde blitt gråere, skylaget var mørkere. Vi dro oss opp i Klinten og så nordover. Ikke veldig langt opp i. O meldte om litt kranglete rygg så vi tok en snill vei videre. Vi fulgte et drag etter skogsmaskiner. Lettere å gå slike steder. Vi var innom det område som hadde lidd under vinterens snø- og vindskader. Skogeieren hadde fart vennlig frem og tatt ut det som måtte tas pluss litt til. Nå var det åpent og luftig mellom furuene. Kanskje ikke en ideell biotop mer, eller kanskje en kommende der alderen på skogen var godt varierende. 

Jeg dro meg innom fellesett 2. Der monterte jeg i skumringen felle og åtet opp. Da skulle det være liv laga vor fangst der og.

Søndagen var litt slakere på morgenen enn lørdagen. Han med ryggen var i noe bedre form. Da kunne vi gå litt snillere runder. Vi dro vest om Skasen. Der ble tre feller spent. På ene plassen hadde noen vært innom, sømt åta og lagt igjen en ruke nede ved oppgangsstokken. Dette var jo interessant, mulig det er en bra plass for et sett. Dette er på en ny plass så jeg kjenner ikke hvor måren trekker her enda. Her har jeg laga et musefritt sett. Montert fellekassa på en avsagd ungran. Laget til en oppgangsordning som gjør at musa ikke skal komme til, men måren. Så få vi se om det bærer frukter.

Vi dro oss videre opp i berget på andre siden av veien. Der vikk vi greit utsyn mot nord øst. Kunne registrere at skyene hang ned over åsene. Greit å gå et område der en ikke ble hyllet inn i den hvite tåka. De kan det snu seg for en. Her var vi på kjent jord for meg så vi jaktet oss rundt i berget. Vi var i kontakt med totalt fire fugl denne dagen. Greit nok, men ikke noe innen for det som kan omtales som skuddhold. 

Nå er det snart gått en uke og det blir en runde inn til helga for å sjekke feller, rydde fuglekasser og jakte en liten runde i et av berga på Finnskogen. 

Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!

 


Ingen kommentarer: