Totalt antall sidevisninger

søndag 19. juli 2020

Norsk sommervær!

Sommer tid er ferietid. Ferietid er ønske om en lang varm sommer med sol og godt badevann. De fleste minnes 2018 og 2019, med varme perioder og godt over 30 grader i sola. Første uke av fire hadde denne varmen. Vi dro opp på Finnskogen først på onsdagen, vi hadde slikt å gjøre og slikt å føre hjemme.
To hele dager med godt vær, sol fra morran til kveld. Badetøy, badehåndkle solkrem og det å ligge på brygga. Bade i vann som målte oppe i 25 grader. Så kom omslaget. Omslaget bar med seg skyer, regn vind og av og til sol. Temperaturen sank til et sted mellom 10 og 16 - 27 grader. Altså i luften. Det tok en drøy uke før Skasen hadde 16 grader i vannet.
Det førte oss over i en vente og se status. Håpet på god vær var det, og det kom ikke slik det hadde vært.
Dagene har gått med til litt forskjellige aktiviteter. Det har vært en og annen tur opp i skogen. Har gått til de kjente punktene og ranglet litt på kryss og tvers. Kan ikke si at vi har overgått oss selv i å slite ut turstøvlene i år. Noen kilometer har det blitt.
Vi har også hatt en og annen tur på vannet. Det er nok jeg som har vært mest ute. Den ene dagen hadde vi besøk av Jeanette og Johan. En særdeles hyggelig dag. Johan og jeg la kajakkene på vannet. I god sjø var vi rundt forskjellige steder og en runde rundt Grindholmen.  Det var friskt og en god erfaring å få med seg i kajakk sammenheng. Nina mente Skasen gikk hvit.
Fuglelivet har vi kunnet følge med på. Av 8 fuglekasser har vi hatt fugl i 6. Svarthvit fluesnapper, rødstjert og kjøttmeis har vi sett i kassene. At blåmeisen også har hatt unger vet vi. De hadde vi på besøk i foringstreet et par ganger om dagen. 5 - 6 uferdige blåmeis som vimset omkring. Av de mer interessante observasjonene hv har gjort må ha vært fiskeørna og vandrefalken. Vi fikk beskuet dem da vi var oppe i Vollerskogen. Langt hold og med feil objektiv ble bildene ikke mer enn kan vente.
Nå er vi i ferd med å møte hverdagen igjen. Det er inn i hverdagen med batterier som er ladet med norsk sommer. Ønske om mer sol og varme ble ikke innfridd. Det er noe vi få ta igjen når sola atter kommer med en høytrykksrygg.

Nå er det en uke så er det tur med tre sønner. Da får vi hvert fall luftet turstøvlene innover i Finnskogene.





Ingen kommentarer: