Totalt antall sidevisninger

søndag 30. oktober 2016

I forkjølelsens tegn!

Vi hadde en avtale med en håndtverker på Finnskogen på forrige fredag. Tok fri fra jobb og skulle ta det med ro. Hele uken forut i forkjølelsens tegn. Det skulle vel gå over til helga. Det var en slak fredag der den ene og den andre hadde lite ork og forkjølelsen satt i kroppen. Snekker'n måtte utsette til lørdagen så da kunne vi fade ut.
Eneste gode tiltak den dagen var at jeg hadde investert i en barkespade. Har du slikt å gjøre så fører du vel den og. Da var de ut og skrelle de stokkene vi tok hjem sist. Stablet dem om og tok turen ut på Ølvikodden. Der var flere nedblåste trær å handtere. Det var lett å skrelle bark av trærne som hadde ligget et par år. Litt fuktige under barken og så var det bare å få tak. Da ble fire renset rimelig greit.
Lørdagen kom og gikk. Litt sein frokost og trivelig møte med snekker'n. Tanker om det sko kunne gjøres og ideer som gjerne skal realiseres. Vi tygde litt på løsninger og ideer. Det er slike bærende konstruksjoner som må vurderes. Ikke en endelig svar, dog langt lettere å se at ideene kan realiseres.
Så dro han og vi åt lunsj og deretter ut på Ølvikodden igjen. Nå med motorsaga i handa. Stokkene skulle kvistes og deles. Det gikk greit ei stund. Så smatt kjede av nebbet på saga. Det var som f.... Tilbake til hytta for å skru og mekke. En skure hadde løsnet og da ble kjede slakt og hoppet av. Det ene var å få alt på plass. Så var det kjedebremsen som var i fastlåst posisjon. Til å skru og mekke mer. Nå skulle han Thomas vært her! Fant rette stede, endret på saker og ting. Skulle sette fjære på plass. Kun dytte den det siste inn og sett på dekslet igjen. ..... og der reiste den! ..... Smatt ut av posisjon, i bue ut av synet, hørte han traff terrassegolvet før den landet i lyngen. Ja, jeg hørte den landet i lyngen. Lettere oppgitt.
Skrudde saga sammen, og fikk jo bruke opp bensin og kjedeolje. Ut på Ølvikodden og jobbet seg gjennom til saga var tom for bensin. Da var det greit å stanse. Dro med endel heim til gards og resten ble lemmet opp der ute. Sliten og tunk i forkjølelse ble det noe tamt arbeid.
Søndagen var ikke bedre. Eneste var kanskje at det fortsatt var overskyet ute og litt plussgrader. Rydde inne og ute. Foring av småfuglene måtte gjøres oppatt. De har det travelt med å tømme fuglemateren. Større må lages tenker jeg. Var ute på Ølvikodden igjen med treklypene. Da ble to nivåer der ute dratt tel gards og lagt på samlingen. Nå har sjølingan noe å gjøre til de kommer.

Neste tur må bli i betre form, ikke et bildet eller tur :-(  det er jo langt utafor det normale.

Ingen kommentarer: