Totalt antall sidevisninger

onsdag 3. januar 2024

2024

Vi har bikket over i 2024. Den gode avslutningen på 2023, opplevdes ikke som annet enn en forlengelse av høsten 2023. En humpete høst ble avsluttet med en heftig forkjølelse. 

 Tanken og ideen om å kunne få gått i skogen, sett etter spor, bygget en ny fellekasse, forberedt utsetting av feller 1. nyttårs dag ble heller to dager på sofaen med slumring, snyte nesa og det var vel det. Hadde en tur bort til Skasbu. Bidro til å stenge den for svigerdatra til N. Litt utpå ettermiddagen brukte jeg truger bort sammen med dekktrekk. Da ble det gått opp skikkelig bane mellom hyttene og det er passe bredt til å kunne gå på ski. Kan ikke si at det var noen suksess, kroppen var tung og rett ned i horisontalen etterpå.

Nuvel, en friskner til å jeg fikk da etter hvert bygget en ny fellekasse. Modernisert kan du gjerne si. Det er en som holder målene etter krav i regelverket og med litt erfaring ble det forbedringer fra tidligere byggeprosjekter. Mener jeg nå har funnet patenten, så må tiden vise om de fanger. Denne er tilpasset Beleslie 120 super X. En av de felletypene som er godkjent fra neste sesong. 

Nyttårsaften ble brukt til å åte opp tre fellekasser og innhenting av to viltkamereaer. Bildemessig en nedtur. Bilder før og etter at jeg tok en mår, men sekvensen med at måren gikk i var ikke med i serien. Stusselig. Greit nok da vet en kun at fellen slo og gjorde jobben. Til helgen er det på ny en tur i skogen for å spenne fellene. Da er det sprett kaldt inne på Finnskogen. Regner med at det vil ligge omkring 25 minus. Da må en planlegge det godt slik at en tar seg i vare og passer på seg sjøl. Lag på lag med ull, sikre beina med varme og vadmelsbuksa samt overtrekksbukse blir endel av habbiten. 

 Jeg får sjå om jeg setter opp noen mål for året. Har vel i tankene tre ideer.
  1. Rundtur i Nordmarka med tre stykk sønner - en trenetters rundtur med dem
  2. Gå i Sølen massivene
  3. Oppdage Halsjøen fra kajakken
Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!

Ingen kommentarer: