Totalt antall sidevisninger

mandag 9. januar 2023

Fra vinter til regn og tilbake igjen og tilbake igjen

 Omkring julaften var det vinter, så til nyttår var det mildvær og regn, før det igjen snudde til vinter og i helgen kom mildværet og regn. 

Isen på Skasen la seg mellom 4. og 10. desember. Den var passelig tjukk rimelig fort ved land.  S kom snøen som smeltet ned. Snøsørpa frøys til nytt lag på isen 1. januar. Da sang isen og nå var den snødekket på lørdag 7. januar og på ny snøsørpe på søndag 8. januar. Det blir verken ski- eller skøytesesong så lenge snøen/isen kun holder noen timer eller en dag eller så. 

Da må vi bruke de mulighetene vi har, med fortsatt lite snø var truger på lørdagen et godt alternativ. Trugene ble brukt på fellerunden. Med sjekk av en felle på fredagen og resten på lørdagen ble det tid til annet også. Forventningene var null - være med mye snø gjennom hele uken tilsa at det var liten aktivitet i dyra. Hvem gidder vel å fly rundt å bli våt i pelsen!

Da var det rimelig riktig anslått. Ingen aktivitet noen av stedene der feller står. Eneste var noen spor under ene fella, delvis i snødd. Ekorn - mår ? aner ikke. Viltkameraet viste ved annen plass at både treskjora og ekornet er på fære. Det sette må sees over litt nøyere da det indikerer at åra kan ha blitt tynnet ut. 

Resten av lørdagen ble brukt til å rydde snø på isen. Ideen var å få en passe stor flate til å kunne bruke som skøytebane. Vi gav oss da mørket kom og det kom til ovabår i luften. 

Og ovabår kom det, eller egn som dom sier. Snøen på isen kollapset, sank sammen og ble vasstrukken. Gjennomblaut før vi dro i 11 tiden. Og sikker helt utjevnet og flat nå. Da får en se om det blir kalt og skøyteis eller mer snø og dertil "umulig" bruk av flaten. En får se. Akkurat nå snør det, og det er nok våte filler som daler ned og legger seg på den islagte veien. 

Om ikke annet ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen og på glattisen! Brodder er faktisk ok! 

Ingen kommentarer: