Totalt antall sidevisninger

lørdag 2. januar 2021

Inn i 2021

 Nja, planen var å ta nyttåret på hytta på Finnskogen. Det ble ikke slik. Ulike forhold spilte inn, samboer Nina jobber i helsetjenestene og av beredskapshensyn måtte hun være i nærheten. Samtidig med at leirraset gikk i Gjerdrum, vår bokommune, ble det noe ekstra ut av det. 

Vi bor ca 3 km fra rasområdet og har fjellgrunn der vi bor. Vi har vært "uberørt" av raset. Ingen i vår vennskapskrets er direkte berørt, at det er folk i bekjentskapskretsen som er evakuert er et faktum. 

Da ble det til at mårfeller forblir nedspente i ytterligere en uke og vi var nødt til å bruke nærområdene. Med et overtråkk i lek var høyre ankel litt i utakt og da gav også noen begrensninger. Så da tok vi skiene fatt på nyttårsaften og 2. januar. Første nyttårsdag var vi en tur på beina og opp i åsen for å se ned mot rasstedet. 

Det å få ski på beina igjen var godt. Ett år siden sist. Fjoråret ble spesielt med lita til ingen snø på Finnskogen og lite i nærområdet. Set å kjenne at skiene glir i sporene at du kan ta i et dobbeltak og bare seile fremover. Skal innrømme at med ca nullføre var det kjekt å bruke felleski. Litt enklere og sikrere feste. Når det er sagt så er det uansett en god fornemmelse å kunne seile innover på oppkjørte skispor. La det bli noen kilometer i beina og la teknikken komme etter hvert som den vekkes i muskler og hode. Blir å bruke skiføre mest mulig mens vi har det. 


Nå er jo 2021 det året som ligger foran en. Hva er det en tenker en skal bruke det til? Er det å trene mer systematisk og oftere, mer turer, fiske, jakt, reiser, foto eller annet. Dette er mange som setter seg mål for. For egen del ser jeg at det vil være flere små justeringer som kan gjøres for å gjøre mer av det som er gøy og gir energi. Da må det prioriteres og så må smittevern og andre restriksjoner bli rettesnorer parallelt med det. 

Om jeg har noen drømmer for året? 

Ja, det er noe som kommer frem i tankene. Høsten vil være preget med jakt i flere former. Hva og hvor mye vil avhenge av både flaks og dyktighet. Småviltjakt og elgjakt er sikre punkter på programmet. Gjennom vinteren må det bli noen vinterturer og gjerne med overnatting ute, våren tar med seg orreleik og kanskje en kan finne rette plassen for tiurleik og. Dette er noen av de vage og kanskje litt mer konkrete ideene for året 2021. Noen brikker må på plass så skal jeg se hva det blir til. 

Jeg ønsker deg Godt Nytt ÅR og ta deg i vare og pass på deg selv i skogen!

Ingen kommentarer: