Totalt antall sidevisninger

mandag 16. mars 2020

Siste runde

Siste runde kan jo bety så mangt. I disse korona-tider kan det bety at en er på siste runde i sykehusene, eller så er det noe helt annet. Denne gangen er det i lys av at mårjakt og -fangst ender 15. mars. Da kunne vi ikke lytte til Erna som sa vi skulle unngå fritidsreiser. Det var behov for å avslutte dagen på Ahus, sette seg i bilen og komme seg på hytta. Hytteskammmm...... kunne kanskje fått det, men ikke veldig. Oppholdt oss i opptaksområdet for eget sjukehus hvert fall.

Vi kunne låse oss inn i lyset og la kvelden komme inn over skogen. Solen skinte og klarværet betydelig bedre enn før i år. Det var 6 grader minus og barmark. Skal se kulda tar liv av litt hjortelus denne vinteren. Sjerneen begynte å vise seg da dagslyset svant hen. De trådte tydeligere fram og funklet der oppe på himmel kvelvingen. Isen på Skasen jamret seg, nå det er ikke mye is igjen da. Det som kunne jamre, jamret seg i kulda. Vinden var fraværende. Lydene ble klare og tydelige. Ingen rev som bjeffet eller ulv som ulte, bare stille.

Dagen etter var det selvfølgelig litt nyheter på TV før vi kunne gå
ut. Å arbeide i helsevesenet gjør at en følger med på en annen måte, en tenker mer på antall innleggelser og bemanning enn sykdomstegn. Vi la ut i solskinn og god vær. Det holdt seg på hele runden. Det var å gå felleruta for å sanke inn både viltkameraer og feller. Alltid spennende om det var noe å se. Ikke et enda spor eller felle som var utløst. her var det stille. Ikke så merkelig. vi har tatt jevnlig med mus i vedskålen, og da har måren nok å ete om han ikke skal opp i trærne for å finne mat. Det var for det meste barmark, rester av de siste snøfallene lå hist og her.

Inne ved Rundhaugen snakke vi litt med Sigbjørn. Han træla med tømmerhengeren, ståle var gåent i konstruksjonen. Vi hadde en god runde i skogen, Nina hadde en og annen telefon og administrasjon av ansatte. Skal unngå korona-smitte, ha folk i karantene eller ei og ikke minst er det noen pasienter som skal ha tilsyn. Sekken ble fylt med feller og viltkameraer. Svakt besøk alle steder så en kunne legge vek taner og alt for sesongen. Nå blir det å forberede inn mot neste sesong, med forbedringer av fellekasser og det som hører til. Må ha de inn, justere litt på dem, og deretter få de ut der det er liv laga for fangst. har nå to faste plasser e er sikker på at det er noe å hente.

Da vi kom ned og fikk fart i bålpanna var vestavinden  kommet tilbake. Sur vind som dyttet oss inn i hytta. En kan velge å ha de behagelig også. var en liten runde i nærskogen for å se på tetthet og tynningsplasser. Fant noe isformer å fotografere.

Søndagen opprant med 1 cm snø på bakken og etter det vind og regn. Da fulgte vi rådet til Erna og pakket hytta og dro hjem.

Med mulig forbud å reise til hytte i kommne der du ikke har fast bopel fører en til mindre hyttebruk. Skal se det varer til påske og lengre enn det. Da må en vurdere om det er andre orrfuglleiker å oppsøke, eller at en rett og slett tar med telete ut i nærskogen og har sine overnattingsturer der.
Ta deg i vare, pass på deg sjøl i skogen!

Ingen kommentarer: