Totalt antall sidevisninger

søndag 29. mars 2020

Nærturer og hytteforbud

April nærmer seg. Hytteforbudet er på plass, ikke mulig med tur i Vassfaret eller Finnskogen. Da må Romeriksåsen til "pers".  DNT-hyttene er stengt for bruk, det er jo hytter i egen kommune, men.... Dagsturer kan en jo alltids få til.
Det handler om å gå ut døra, låse den og finne første og beste sti inn i skogen. Det blir noen faste ruter når det bare er en runde som skal gås. Har slikt å gjøre og slikt å føre i tillegg. Eksamensoppgaver skulle lages, ventet på beskjed om en sønn av Nina skulle flytte noe hjem. Da gikk tiden til å vente, lage - tenke eksamensoppgave og ...
Både forrige helg og denne helgen ble det rundturer i nærmarka. Inn mot Gruvebakkene, opp til Buvatn og oppom Ringdalsveien. Litt forskjellig kan en gjøre når en bruker en times tid. Dagen i dag ble løpetur opp og ned til Ringdalsveien. Akkurat passe å løpe på sti. Noe isete fortsatt, men absolutt et bra alternativ til dagens dont.
Har sjekket litt ut og fått tips om orrfuglspillplasser i skogen. Det må jo sjekkes opp. Ikke denne helgen, neste da kanskje. Da må en tidlig opp og gå seg en tur i morgengry, samt bruke ørene for å lytte til hvor lyden er fra. kan ta med kamera, og det er nok kikkerten som blir viktigste verktøy. Den gode gamle 7*50 får komme frem fra turskapet. Den har vært god å ha på orrleik før. Nå kan den gjøre nytten til å finne hvor den spiller slik at Påsken kan bli med ei natt eller to ute.
Det er bare å se lyst på det, Når en er frisk, kan komme seg ut og ikke lider noen nød er livet topp. Om du sutrer over å ikke komme på hytta og problematiserer det, hva driver du med? .... I-landsproblem. Da har du det for godt og for stor egoist. Vi trenger å begrense vår aktivitet, holde avstand slik at vi fordrøyer smittespredning. Endel smittespredning vil skje, og vi må se til at det skjer såpass sakte at sykehusene vår kan håndtere strømmen av pasienter.

Ta deg i vare, og pass på deg sjøl i skogen!

Ingen kommentarer: