Totalt antall sidevisninger

mandag 1. mars 2010

Kjølige vinterdager

Vi kom inn i Vassfaret på fredann i forrige uke, godt ut på kvelden. Skle oss lett inn fra Strøsdammen, men ved veildele den mot Suluvatnet måtte vi til å tråkke løype. Interessant opplevelse, ca 140 med snø og totalt uten hold i. Du kan med letthet kjøre staven ned til bakken.
Inne i dalen var det kun -  14 og overskyet. Tok tid å få varmen opp, som det skal være. Det var utrolig godt å kjenne stillheten og roen der inne på Velta. Duringen i svartomen, praten og blafringen i stearinlysene. Det kan ikke bli bedre. Jo, litt bedre kan det bli. Slik blir det første helga i mars.

Lørdann var grå i været. Det var noe snøføyke oppe i fjellet så vi lot fjell være fjell og tok vannveien nedover. Der fant vi et skuterspor å følge.. Det gjorde skituren langt lettere. Med det unntak som jeg har nevt tidliger.Elveisen er dårlig i år. Flere stede hadde skutrene ramlet gjennom og det var overvann flere steder, selv med - 14 grader jevnt den siste uken. Skrape is under skiene er ikke den store drømmen så turen ble ned til Øvre Grunntjern. Det fikk holde for den dagen.

Søndann opprant med -20, blå himmel og sol. Det tok litt tid før varmen kom slik at det fristet å gå ut. Vi tok med pulkas. Det bar opp til Slasætra. Skuterspor å gå i gjør det lett å velge rute. Vi gikk jevnt og lett opp til Slasætra, tok veien videre inn mot skiløypa - Slarunden. Fann oss en plass for å lunche. Der opplevde vi billig skishemligheter. Plent umulig å få av seg skiene for bindinene var braddfulle med snø. Det måtte lirkes og fikses før ski kom av.

Etter hvert som sola sank mot synsranden var det dags å komme seg ned at. Hele landskapet lyste av ro og kulde. Kaftig lys, og en forundelig god ro i landskapet. Det er akkurat som det sier at her kan ikke larmen og maset fra bylivet trenge inn og skape uorden. Her er det på naturens egne premisser og ikke på menneskets.

Mandann tok vi en anna vri. VI tok turen opp til Skjenfjellet og gikk i skiløypa der mot Surtind. En god og lett rute å gå. Der kunne vi få noe mer fart og skigange. Fint for helgen etter (i går) skal Åpen Spor gås.

Kaldt og trådt føre denne dagen. Vi var inn over Rennsjøen får vi gav oss. Kald sno fra sør fristet ikke siste stubb opp til Surtind.

Ingen kommentarer: