Totalt antall sidevisninger

torsdag 16. juli 2009

Hvorfor har huldra hale?

Har du tenkt på spørsmålet?
Nei, ikke det nei. Skal kanskje ikke kreve for mye om sommeren. Du har kanskje vært på ferie i utlandet, på hytta eller i fjellet. De som har vært i norsk natur bør hatt muligheter til å treffe huldra. Derav også sett at hu har hale.

Det var denne årsaken da. Er det for å skille henne fra mennesker og vise at hu hører til blant tusser og troll? Er det noe med at de underjordiske er forskjellig fra oss?

Kanskje det, men jeg tror nok at årsaken er langt mer enkel og praktisk. Når du var ute og gikk tur sist, merket du deg at det var endel irriterende fluer og klegg i lufta. Ja, du gjorde vel det. Inne på Fjellvatnet og i Suluvasslia var det hvert fall mer enn nok av dem. Det surret og gikk og ja, de var innpåslitne. Kleggen og hestebrems var frempå og jeg bar mer enn et merke etter dem. Og det er her løsningen ligger. Huldra bruker halen nettopp for å holde klegg, fluer og andre flygende små dyr på behørlig avstand. Det å holde kleggen på avstand med to armer er ganske kjett. Du står der inne i fjellet og ser ut som en dårlig koordinert vindmølle, vifter og veiver med armene som en annen syk person. Sett på et aggregat og du har strøm for året! Da er det huldras hale som kommer til nytte. Hu kan bruke begge hender og utføre sine gjøremål uten å bli plaget av kleggen. Du derimot tar snart av med all viftingen med armene!

Skjønt poenget nå og fattet hvorfor huldra har hale?

Les mer om klegg her http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5568&MainArea_5661=5568:0:15,3384:1:0:0:::0:0&MainLeft_5568=5544:55300::1:5570:5:::0:0

Ha en fortsatt god sommer og skaff deg en fluesmekker!

Ingen kommentarer: