Totalt antall sidevisninger

onsdag 12. oktober 2022

Dag 5

Denne dagen oppfant med -5 og klart for sol og en kald første støkk på post. Med julegave fra kjæresten i støvler, såler med varme ble det helt greit. Ikke fulladet, og nok til å holde liv i tærne gjennom solrenning og skygge på post. Fulladet i morgen. Støkken endte tomt.
Da flyttet vi oss til annen del av terrenget. Poster ble plassert, på vei ut registrerte vi hvertfall 2 ku/kvige og en piggokse. Da ble stemningen litt høyere. Vi var så vidt på post før en meldte om skudd på okse. Oksa sammen med ku/kvige. Usikkert om det var pigg- eller kløftokse.
Det var en skadeskyting, hmmmm...... 
Ettersøk uten resultat, ingen blodspor eller annet. Vi omgrupperer. Spor kunne følges, de to delte lag. Ingen finnes igjen. Det søkes i flere retninger. Skytter var sikker på at han traff,  mulig litt bak. Ettersøket innstilles og dagen avsluttes. 
En bestemmer seg for å kjøre en siste runde, og observerer en skadd okse, de som var nært varsles og vi gjør en ny gruppering. Jemthund hentes, den slippes og går raskt i stålos. Losen står, går litt, står, ledes mot skytterlinjen. Jemthund trykker på og så kom de til skytterlinjen. Smellen kommer og du hører treff. Oksen går litt til, jentungen er på, oksen siger om, fortsatt liv. Jemthunden går på det nappes i pels og hele jektgleden i hunden er der. Jaktlaget puster lettet ut over at dyret er fanget opp og avlivet. 
Det ble en lang dag.
Ta deg i vare og pass på deg sjøl i skogen!

Ingen kommentarer: