Totalt antall sidevisninger

onsdag 12. mai 2021

Isen 2

 Jeg har omtalt isen på Skasen tidligere. For de som ikke kjenner sjøen er det greit å vite at den er drøyt 9 kilometer lang. Den er på det bredeste 4 kilometer og 50 meter dyp. Det er med andre ord ingen liten pytt. I nordenden har vi Lille-Skasen. Lille-Skasen utgjør en mindre del og har en innsnevring nor får du kommer inn i Lille-Skasen. Den er ganske godt beskyttet. 


I år så slapp isen taket da nordavinden ankom. Det førte til at den ble brutt opp og seilte mot syd. Mot syd betyr inn på landet der vi har hytta. Med et varslet bilde fra en av de fastboende var vi klar over at isen hadde "krabbet" opp på land. 

Båtplassen ligger litt i le av nord-sør retningen. Bredden danner en liten vik. Derfor hadde den klart seg utmerket. Bredden litt lengre opp hadde fått kjørt seg av ismassene. 6 kilometer is som kommer drivende med nordavinden har litt kraft i seg. Store steiner var skjøvet inn i skogen, isen lå 2 - 3 meter inn i skogen. 



Brygga vår som ligger på skjæret hadde kjent på isen. Isen kommer rett inn på skjæret fra nord, sklir opp og hadde hauget seg godt opp. Brygga er lagt over vannspeilet. Liger og hviler på en tømmerstokk omtrent meteren over vannflaten. Vel, isen hadde gjort sitt med brygga. 

Det ble en jobb å gjøre med både skuffe is på sjøen og finne ut av hva som var brukanes. Det har gått rolig for seg for løsbenken som stod på brygga, stod på samme sted. Brygga er bygget som to moduler. De hadde skilt lag, men var ellers hele.  

Vi fant igjen bæringsstokken og fikk den inn på plass. Da var mye gjort. Så ble det å buksere de ulike bryggedelene tilbake på plass. Bruk av litt ren skjær muskelkraft og også tyngdekraft ble brygga lagt på plass der den skal ligge. 

Vi har en jobb å gjøre med å sette den helt i stand, dog den kan anvendes som han ligger. 

Nå er badesesongen snart over oss!

Ingen kommentarer: