Totalt antall sidevisninger

torsdag 24. oktober 2019

En helg i regnets navn

Forrige helg satt jeg på elgpost og hentet nye erfaringer. Denne helgen var det støkkjegeren som skulle ut. En kamerat og jeg skulle ut etter skogsfugl på Finnskogen.
Det skal nevnes at det hadde regnet opp mot 55 mm siden sist vi var der, altså en snau uke. Det vått og vann over alt der vann kunne samle seg. Bekker gikk braddfulle, samtidig hadde vi gløtt av sol denne fredann.
Dette var ikke traktkantarellen vi fant, men artig var den
Vi var oppe såpass tidlig at vi rakk å gå en kjapp runde opp i Vollerskogen. På vei ned fant vi oss en omgang traktkantarell. E hadde kontroll på slikt og tok en Snapp til hans "soppkontrollør". Det var godkjenning og sopp med i sekken videre. Ja, ja, ikke det at jeg kan så mye om sopp, men på utedassen står en mektig god omtale av sopp. Den står under en svær sopp-plansje. Teksten er: "All sopp kan spises, det er bare virkningen som er forskjellig!"

Dagen etter var avtalen at vi kunne gå der vi ville. Elgjegerne skulle slakte. Vi våknet til regn og mer regn kom det. Vi rigget oss for været, somlet oss avgårde. Tenkte og håpet at regne skulle gi seg. Yr. og været var ikke noe som var samstemte. Regntrekk på sekken og skalljakke var saken denne dagen. Vi startet opp litt ut på dagen. vi gikk i teiger der vi hadde støtt på fugl før, men ikke nå. Det vil si vi støkket tre på vår vei. det regnet hele formiddagen. Ingen stor dag værmessig. bekkene hadde flytt over. Der det var flatlende seg bekkene ut i alle kanter og fylte fordypninger. Kliss klss over det meste. Skasen var nærmere 20 cm over normal vannstanden.

Det var lite å gjøre med. Vi la ruta nordover langs med Skasen. Ved delebekken vendte vi vestover og oppi åsen. det ble litt tørrere da vi steg opp fra lavlandet. der i tettene ved delebekken var det vi støkken en røy på 40 - 50 meters hold. Fin glenne, men langt hold. Var bare å holde att skuddet.

Vi fortsatte i samme høyde bort etter før vi slapp oss ned til bilen. Da var det tid for litt sein lunsj. Rask lært som en er ble det litt andre boller ved denne lunsjen. Lært av elgjegerne. Det betø både medbrakt ved og litt til i kjølebag. Vi skal ha for å ha hatt medbrakt ved. Høyeste punkt for bålfyring må ha vært i Gråkampen på ca 1400 moh. Nå var det med steikepanne og no å legge i den sammen med passe krakk og dertil god lunsj. Bål lagd etter samme prinsipp som forrige helg. Det "Funket Fjell!" som Simon ville sagt.

Ut fra regnet rundet vi av dagen for å tørke opp. Var innom på Dammen for å se om det var noe jobb igjen å gjøre med slakt. Der var det tomt.

Trollskog og ikke etter spising av sopp
Kvelden ble benyttet til å forberede mårfangst og tid ved bålpanna for de dype samtaler og innm badstua før det var mattid.
I det hele tatt en god dag om enn våt.

Søndann var ikke det spøtt bedre mht været. Det kom ytterligere 15 mm regn den dagen. Da ble det somling ved frokost og en tur opp om finetunet på Svullrya. Noe skulle en jo så i hjel tida med.

Vi målte da en mengde regn som tilsvarte opp mot 80 mm totalt.





Ingen kommentarer: