Totalt antall sidevisninger

søndag 7. februar 2016

Stille som i ........

Ja, du har rett, det har ikke vært særlig til lyd eller tekst fra denne kanten på en stund. Det kan jo ha sine forklaringer. Etter siste skriverier fra november i fjor ha det jo vært en juleperiode. Det gav ikke det store rommet til å ferdes på tur. Jo litt i jula da, og det skal jeg komme tilbake til. Så kom januar, uten snø og så kom det kulde og snø. Lik så godt ditto ulik aktivitet, bursdager, barnedåp og annet som tok tiden. Og denne helgen var det så kalt "jaktmiddag". Jaktlaget samling der vi gleder oss over skutt vilt på fjor året. Det villeste vi hadde i år dreide seg om en forrett med fiken og dessert med molte, vassfarmolte. Lammeskankene ble forsøkt omtalt som villsau, dog alt skaffet i nærmeste butikk.

Så da står vi her da, godt inne i det nye året uten å ha koplet fra jobb og sluppet seg ned og inne i skogsmarkas ro.

Kan jo korrigere litt. Det har vært skiføre og da har det blitt både kvelds- og dagsturer. Det kan jo være spennende lys i skumringen da også. Så hadde vi en runde ved nyttårsaften på Finnskogen.

Det ble noen dager inne i de ganske dype skoger. 7 - 8 cm med snø. Fant ikke spor av annet en noen elg, rev og ekorn. Ut over det var det lite å se. Vi hadde jo dette elgkadaveret vi hadde gått på. Vi tok oss en tur opp dit. Kameraet var rigget for å kunne ta bilder på langt hold. Regnet med å finne spor og noen dyr måtte ha vært på han.

Da vi kom dit var han vekke. Grunneieren hadde flytt ham. Vi fulgte etter i spora. Der han nå lå ble det til å rigge opp et viltkamera. Da har vi overvåkningen på plass. Snakket med grunneieren så det var i orden. Der ligger nå kadaveret og venter på noen grådige ulver, gaupe eller rev. Kan ikke si at det har vært et renn av bilder. Det har nå vært noe oppom.

Antatt rev i forgrunn.

Nå, det var denne fornemmelsen av uro. Uke etter uke med jobb. Stadig noe som skulle ha vært ordnet med i arbeidstida eller etter. Nye saker som skal følges opp. Den stadige strømmen av aktiviteter som aldri lar deg få fred. Den strømmen som aktiverer deg. Den strømmen som det kunne vært så godt å få fred fra. Rømme inn til en plass der du ikke nås. Der du ikke får gjort noe da det ikke er internett eller strøm der. Du må sitte i lyset av et stearinlys som blafrer og kjenne på stillheten og at roen kryper inn under huden på deg. Sannelig, jeg må på tur snart!

Så var det året 2016.
Dette året kan bringe så mangt. Noen planer har man, noe er fastslått. Tur med kompiser i juni. Det blir en variant av "På villstrå med Henrik" og så har gutta og jeg avtalt at vi skal på Norges tak i juli. Base på Spiterstulen og så er det noen topper deromkring vi skal se på.
Andre saker vi skal gjøre eller nå? Se det har en ikke pønsket helt ut. Jakte vinterbilder av rype, få med seg våren i Vassfaret, eller molte, ja det skal vi klare. Skasberget må vel også bestiges før vi ser på toppene i Grønsenn-traktene.
Ja det er i det hele tatt masse muligheter, bare vi griper dem, og velger bevisst å ta dem fremfor å drukne i alt som burde ha vært gjort!

Ingen kommentarer: