Totalt antall sidevisninger

søndag 7. september 2014

Høsten i sikte?

Vi kom inn i kveldingen, klar for et helgeskøtt i Vassfaret. Lyst fortsatt og det gav rom for å fikse matskapet før mørket kom. Musa hadde gnagd seg gjennom bakplaten på seinvinteren, nå er det rettet, med ny bakplate.
Det var mildt, vi nørte i omen likevel. det ble varmt ja, Trengs ikke fyre når det er 14 - 15 grader ute.
Lørdann var i siste bærplukkingsforsøk. Vi var seint ute etter molta, Litt for mange aktiviteter ihøst. Før vi stengte døra oljet vi benken, den trengte et strøk etter 2 år ute uten behandling. Vi strøk til skogs, tok en bakvei til spesialmyra vår. Vi hadde sett ut partier der det var godt med moltekart i juli. Vi gikk i høstskogen. Eneste skikkelige høst tegn var at enkelte bjørker var gulnet i tregrensa. Moltebladene var begynt å bli gule og røde, enkelte helt brune, visne. Fargene i lyngen begynte å slippe den grønne leten. Vi fulgte faret innover. Vi kikka etter gule molter, så ingen. Vi svinsa og svansa rundt om i skogen. Langs blaute bekkesig, langs elvi og over myrer. Vi så etter der vi hadde gått i sommer. Ikkje et bær å se. Det var litt merkelig. Vi la merke til at det syntes far i stien og over myrene. Kunne det ha vært folk? Kanskje, dog det var mer sau inni her enn folk. Dalstrima steig, etter hvert satte vi kursen inn mot myra. Det steig mer. Inn kom vi over en kant og ned til myra. Der fann vi nokre bær. Bærspannene kom fram.
Vi saumfor myra med blikket. Var ikke flere bær på myra enn de fire vi fann. På hovedmyra var det flere bær, dog ikkje meir enn at det holdt til en liten dessert. Hakket sjokolade, vaniljesaus og en touch av molte. Det var gule molteblader og myrgraset var gulnet. Kun noen få bær. Enten hadde det være folk der eller så var det bæra uhorvelig lite bær. Stikk motsatt av fjoråret. Sannelig godt at vi har bær i fryseren fra i fjor.
Nede att, var det litt forefallende, oljing av benken andre strøk og ikke minst plattingen. Den trengte en runde den også. Det var fem år siden jeg sauset den inn sist. Nå ny runde.
Søndann ble også brukt til litt vedjobbing. Søsterhjemmet var blitt leid ut, så ikke folk der. De hadde ikke lagt for vinduslemmene så vi smugtittet inn. Greit å rydde egen ved og holde det ryddig omkring Trytebu. Renset også grøftene ved stien inn til hyttene. Fint å ha nogenlunde tørr sti.

Neste helgeskøtt blir det atter en tur, tro hvor en skal legge leie da?

Ingen kommentarer: