Totalt antall sidevisninger

torsdag 29. september 2011

I kjente trakter!

Så bar det til fjells igjen. Denne gangen til Vestre Slidre. Det var for å kunne få noen dager med jakt der en har jaktet de siste 15 - 20 åra. Vi har sett gode, middels og dårlige år med fugl i de traktene. Det har vært stablit lav bestand av rype. Det har ikke hindret oss i å rangle rundt i fjellene.

I år fikk vi beskjed om at det var satt en total kvote pr kort. En begrensning med mulighet til å trekke seg fra jakta der i Vestre Slidre. B, E og jeg ville ha disse dagene sammen. Kvote eller ikke. Det er tiden sammen, morgenstunden, lunsjpausen, småpraten eller de dype samtalene som teller. Jaktutbytte er ikke det viktigste, men muligheten til å ramle fritt rundt i fjellet.

Jeg kunne ikke komme fri fra jobb før onsdann. Rett fra jobb og til fjells. God velkomst da en kom fram. Godt å stå på trammen, kjenne den kjølige høstlufta og suge til seg synet av stjernehimmelen. Kjenne at vi er små der vi står i fjellh
eimen.E hadde skutt rype før på dagen og vi snakket fort om hvor turene hadde gått, hvor vi skulle gå, hva de hadde sett osv.

Jeg foreslo Gilafjell. nevnt den tidligere og så ble det. Alltid sett og skutt fugl der. Interessant fjell og ikke minst mye fjell. Masser av stein og ur. Det er bratt og kronglete.

Vi stiger i terrenget, kommer opp under urene. Og vi opplever som tidligere ryper! Først et par, deretter to nye. Vi kommer så over et kull med fem. Så to ny ryper litt mer oppe i ura. Vi hadde skutt kvoten i løpet av den dagen. Mange gode opplevelser i godt lag.

Dagen etter ble rypesafari. Da opp i Bukono og Gråkampen. Ille bra!. Der var vi borte i minst to om ikke tre kull. Og det sent i jakta i andre periode. Trivelig å ha slik på netthinnen. 13 ryper letter på skuddavstand. Brer seg ut, hvite vinger som virrer fort,  med Grønsennknippa i bakgrunn og som så stiger opp mot ura i Gråkampen.

Gode dager med noen dype samtale med B og E. Godt og gir gode minner for perioden som kommer!



Ingen kommentarer: