Totalt antall sidevisninger

onsdag 3. august 2011

Sommertid og late dager!

Ferietid er også tid for vassfarturer. Ikke den "tradisjonelle" med å fly opp og ned lier og fjell. Nei, denne gangen var det med et litt annet fokus. Hadde avtalt med Elling om at han skulle komme innom. Han hadde med seg gulvmaterialer. Kjøkkenet skulle lektes opp, isoleres og legges nytt gulv. Storstua skal også få nytt gulv.
Jeg var litt spent på kloppen over bekken. Det hadde vært mye regn og joda, den hadde holdt seg på plass. Kun en stokk var tatt med nedetter bekken. Denne mandann ble det egentlig en rolig dag, eneste var at sørvindu ble skrapt og klar gjort for ny maling. Kittet og forberedt. Materialer ble båret ned fra vegen.
Tirsdann opprant med middelsvær. Vi ventat storfint besøk av sjølingan. De kom til Strøsdammen klukka 11. De ble vis både dalen og Trytetjernsvelta. Hyggelig besøk for den dagen.
Onsdann ble den store dagen for kjøkkent. Alt ble tatt ut, Kjøkkenbenken var godt fastspikret, dog det var mulig å få han løs. Deretter ble det lektet, isolert, plastet og lagt nytt gulv. Du verden å jamnt og godt å trø på. Ikke et spor eller slitasje av hesten mer. Mens jeg gjore dette tok andre malerkosten fat og da var sørvinduet malt. Etter maten ble det til at terrasse og platting ved vedskåla oljet. Dagen gikk til vedlikehold og oppgradering. Kanonflott ble det. Lakking ved neste anledning.
 
Torsdann var tenkt en tur inn over Hedalsfjella. Skulle snike oss opp mot Slasætra så langt vi kom med bil. Ved veidele parkerte vi bilen og vurderte været og turen inn over fjellet. Vest i Strøen hang regnet tett. Så grått og vått at vi ikke så vestenden. Nja, vi antok at været ville treffe oss så vi la om planen. Vi tuslet hjem. B kommenterte det sli. Denne turen var annerledes. Litt mer som på Finnskogen. Rolig og uten de store turene. De kan vi ta litt seinere. Støsli skal gås i år mener B. Da må vi komme oss over Strøselvi, det har ikkje vært mulig i år, Bradfull kvar gong vi har vært innover. Greit det og.

Ingen kommentarer: