Totalt antall sidevisninger

onsdag 14. februar 2018

Uten et bilde!

Vi er kommet midt ut i uka. Det er tre dager etter helg. Og i helgen var en avgårde på tur. Avhengig av hvordan man da definerer tur. I denne sammenhengen var vi på Finnskogen. Vi var altså ikke hjemme, da er en vel på tur i den vide forstand av begrepet. Om en skulle spesifisert det noe mer så hadde vi kanskje lagt til et ord i fokant av ordet tur, som for eksempel skogtur, fjell tur eller noe annet.
Det var en innledning om noe annet enn det jeg tenkte. Overskriften peker i retning av at helgen ble brukt til alt annet enn fotografering. Vel det ble to bilder med mobilen. Av bålpanna. Det er vel det som indikerer at det ikke ble annen fotografering. Det å være på hytta som barnevakt og bikkjevakt, jo da går tiden til alt annet enn foto.
Det var å ordne med akebakke, ski, bobbane, hoppbakke, fyring av bålpanne så vi kunne grille pølser, lage pølser og steke lapper. Det var å løpe etter, løfte, veilede, leke, spikke, gå opp skiløype og alt mulig annet det handler om når det er småfolk i huset.
På kvelden var det også å ta med bikkjene ut, vandre i mørket bort til bommen, slik at de fikk gjort det de skulle. Å slippe bikkjene helt fri er ikke aktuelt. Vesla som er 50 % elghund, har ofte nesa i vært eller i bakken. Stadig lukter som seiler forbi snuten, de skal trekkes inn og sorteres. Da er det greit at hu er i bånd. Det er jo fort gjort å stikke til skogs etter en lukt. Og i skogen er det ikke bare elg, så da erbånd pålagt bruk.
Med et fit bit ur på armen får du sjekket din aktivitet i løpet av dagen. Kan jo si det slik at det ble full pot på lørdagen og søndagen og, mend fradrag for tiden i bil. En stadig aktivitet fra tidlig morgen, til helg å være, til kveldstid. Så var det å seile inn i drømmeland litt senere ute på kvelden. Jepp, sånn er det når en er på vei inn i rollene som besteforeldre.
Dret blir annerledes aktivitet og en merker at en lever et annet liv enn som småbarnsforeldre. Det er jo slik når barna  er flyttet ut, og lever sine egne liv. De driver sine aktiviteter og vi leve etter en annen rytme. Da blir en slik helg godt annerledes i rytme, aktivitet og opplevelser. Det er jo goder på sine måter.

Ingen kommentarer: