Totalt antall sidevisninger

lørdag 7. april 2018

3 på rad

Etter to helger i Vassfaret var det Finnskogen som lokket. Meldingen var sol i to dager og da for vi dit.
Det er jo alltids mulig å skrive om hvor langt vi gikk osv, men ......
Det var en helg med nysnø, 20 - 25 cm lå over alt. Det var absolutt godt grunnlag for å gå over alt. Med 2 lånebikkjer var det noen begrensninger. Stutte bein i 20 cm snø er ikke å anbefale. En liten chihuahua er ikke skapt for slike snøforhold.
Vi la turen ut på Skasen, tanken var å gå om Grinderholmen og kanskje sjekke ut den. Leng siden vi har vært der, og går med tanker om å lage til en gapahuk der ute.

Vi gikk omtrent prarallelt med land til Nådens ende. Derfra vinklet vi ut over Skasen. Det var litt å tråkke løype i så det gikk sånn passe fort. Litt ut på der så registrerte vi at det var et riss i snøen. Hmm..... Riss i snøen var jo merkelig. Isen har vi sjekket tidligere og den var minst 40 cm. Gikk noen skritt til og ...... Skyggene i risset endret seg, det var en jevn bevegelse og risset økte. Det ble litt underlig under skia, dermed var det vann under skia og vått og ..... Fristlsen om å gå videre endret seg brått der vi stod 200 meter fra land. Rådslagning var det nok ikke, vi snudde rundt og gikk tilbake i samme spor. Detvirket som om det var et felt som var med overvann eller en råk i nærheten.
Kunne ikke minnes at det skulle være noe der. Nord om Ølneset er det alltid usikker is, ved Kista er det også utrygg is. Nord for Grinderholmen like så. I sundet mellom Grinderholmen og land er det nesten alltid noe åpent vann. Øst for Grinderholmen er det også et oppkomme og tidvis tynn is og kaldt vann om sommeren. Men ikke der vi gikk nå. Fikk høre med den eldre garde om erfaringer fra tidligere.

Før på året hadde vi opplevd at det var overvann etter mildvær og at isen bygget seg opp både undenfra og ved regn, nedsmelting av snø ovenfra.

Fikk så være vi tråkket løpyer der det var greit å gå forøvrig og brukte tiden ute. En behhalig helg uten de store og lange toppturene. Toppturer på Finnskogen har et begrenset potensiale uansett!

Ingen kommentarer: