Totalt antall sidevisninger

torsdag 22. mars 2018

2 på rad

Etter en helg i Vassfaret så blei det en til rett på. Detr var meldt grått på Romerike og Finnskogen. Søndagen var blå himmel og sol i Vassfaret. Da dro vi dit sola var. Det var kommet nye 15 cm med snø. Da var det å brøyte spor ned. ok leia over Trytetjernsvelta. Å krysse elva var ikke no problem med pulk. Snøbroene bar mer enn godt nok enda. Det er noe eget med stjernehimmelen, stearinlys og stillhet.
Lørdags morra startet med gryende lys over Gørrbuflagin. Først svakt stigende med oransjørdt skjær, så taper fargene seg og det lyser opp. Solen skinner i snøen og da lyser veggen opp, og etter som sola stiger blir slyet i flagin kraftigere og kraftigere. Så var gradestokken nede på -19. Vi la i omen litt ekstra og lot varmen komme i rommet før vi tok frokosten.
Vi la veien ned elva. Det var bare å ta tak i en dag i ren nytelse. Trakk med oss pulken og ved. Da slapp vi å leite på de stedene alle andre telter om sommeren. Godet er at du vet det er god ved og at tiden for å få fyrt kaffebålet blir kort. Vi gikk opp skispora fra forrig helg. Det var lett å gå i det gamle sporet. Det hadde tre pulker glidd og det var passe bredt og fast. Ute på Suluvatnet kom vi over et skutersopr og da gikk ferden enda lettere. Vi skrev oss inn i turboka ved Øvre Grunntjern før vi sto ned i alva forbi Mølla og ned til utosen på Nedre Grunntjern. Der kunne vi slå oss til ro, grave oss ned til bakken og lage en passe bosso i sola. Og der var vi. Reinsskinn i rygg og rumpe så var det ikke noe å mase for. Radio med 5-mila var livet lett å leve. Så meldte radioen at det ble dårlig med batteri. Da var det å sele på for å få innspurten på plattingen. Vi fikk sola over Bringen i innspurten med kakao i hånda. Tommel opp for slike stunder.
Kulda kom krypende da sola forsvant. Lyset holdt seg lenge ute, og vi vandret inn i bøkenes verden, mens det durte svakt i ommen. Skumringstimen entret scenen og da kom krøp fotografen ut for en stund. Kulda krøp ned i dalen og temperaturen kom ned mot -20 igjen. Natta var stjerneklar denne kvelden og. Ut mot natta kom det noen skyer sigende.
Søndagen var det grått, sola gløttet gjennom skyene i perioder. Gradestokken viste -15. Ettersom dagen skred frem kom skyene og snøværet. Vi gikk opp til Strøsdammen midt på dagen og da var det ganske tett snødrev. Greit å dra da.
Helgeskøtte ble bra det med knall sol og ro i sjela!

Ingen kommentarer: