Totalt antall sidevisninger

søndag 7. januar 2018

2018, start på Finnskogen

Året 2017 er historie og nå teller 2018. Tankene om egen fotoside vokser og er i skaping. Ut på tur skal vi og første helgen på året ble på finnskogen.
Det var ganske interessant å se hvordan været hadde vært der på ca 250 moh. Høyere i åsen kunne vi se at trærne hadde snø på fortsatt. Ikke nede ved Skasen. Der var skogen svart. På veien inn er det nå et hardt islag. Her har det vært snø, så mildvær og regn. Skare i skogen og ca 30 - 40 cm med snø. Skasen lå der med ca 5 cm snø på. Ved kontrollborring var det et islag på 4 -5 cm, litt vann så ny is. Totalt ca 40 cm. Sikker is, dog med mildt og regnvær var det lite snø på isen.
Vi inspiserte Grinderholmen fra sjøen, var innom Ølvika og seilte rundt ute på isen. Var også bak i skogen mot riksveien. Der hadde det vært elg. Akkurat som om det er noe å skrive om. Ja, det er tross alt lite elg på Finnskogen ettersom ulvetettheten er ganske høy. Rotna-reviret er "sprengt". Det er to revirhevdende par i nærområdet og ytterligere ett ulvepar. Hva det betyr får vi se. Jeg var nede ved mårfelleoppsettet.
På vei ned fant jeg et spor av hundedyr som skilte seg fra rev. Det var større og langt lengre i stegene. kontrollmåling av spora viste 8*8 cm og en sporlengde på 160 på det meste. Mellom sporsettene var det 250 - 260. Lite trolig rev, kanskje gaupe eller ulv. Ulv bør ha spor på 9 - 11 cm derfor i tvil.
Nå vel, det ble en god helg lell. Mårfella er spent og det gamle åtet var borte. Får se om rakfisk funker.

Ingen kommentarer: