Totalt antall sidevisninger

torsdag 26. oktober 2017

I gamle trakter og ny skog

Det er lenge siden jeg jaktet på Kongsvinger-sida. Denne jakthelga (20-22.10) ble det det. Har jakta i de traktene for leeenge siden. Sjekket hytteboka, faktisk var det i 1988, 29 år det er store forandringer i skogen det.
Eirik og jeg fikk avtalt at vi gikk vest av Skasen første dagen og i Sæterberget andre dagen. Vest av Skasen hadde Nina og jeg gått i, på blåmerket sti, i sommer. Nesten så en kunne tenke seg å være kjent. Vel det var vi ikke. Skogen har forandret seg siden sist fatter og jeg jaktet der. Skogen var annerledes og vi var bedt om å gå i ytterkant av terrenget. Dette for å ikke støkke elgen ut av terrenget. Torgersrud fortalte at det var lite elg i skogen.
Vi støtte på fugl ved Nattneset, og ellers ganske lite. Det var ved Nattneset vi hadde kontakt med både orrfugl og storfugl. Det var godt og litt kjedelig at fuglen klarte å lure oss. De fire orrfuglene som satt tett ved veien rett etter Nattneset var de vi var nærmest en skuddsjanse.
I løpet av dagen så vi 11 fugl til sammen.
Vi var innom Torgersrud på vei hjem. Fruen fortalte om sitt måte med ulven og at de hadde revirmarkerende ulv i området. Det er ikke Rotnaulven. Den ene markeringen var nede i hagen, mellom huset og Skasen. Jan Petter fortalte at ulven hadde tatt en elg i sommer ved Morttjernet. De opplever at det er for tett med ulv og at det er så lite elg i skogen at ulven vil flytte på seg. Da er ulvesonen for liten. Det er nå ulverevir på begge sider av Skasen. Ikke rart at vi ikke ser elg mer, i fjor hadde Torgersrud sett 6 elg under elgjakta og skutt 3.
Vi fikk en græselig trivelig stund ved bålpanna før vi gikk inn og ordnet oss middag.
Dagen etter var vi i Sæterberget, startet ved Ormtjern. Vi vandret i åpen furuskog, så gikk vi i blandingsskog og i ren granskog før vi endte nede i furuskog som var tynnet og stelt for videre vekst. Det gav veldig forskjellig mulighet for å treffe på fugl. Det blåste kraftig og det gjorde det vanskelig å fange opp fuglen da den lettet. Vi støkket 5 storfugl fra kvist etter lunsjen. Lunsjen hadde vi på Gapahuken, utsikten mot øst. Fantastisk utsikt mot Sverige.


Ingen kommentarer: